Recenze Krtkův svět

Tento jediný zábavní park svého druhu v Praze, najdete v Horních Měcholupech přímo u Kutnohorské.

Jak se tam dostanu

Krtkův svět je skvěle dostupný jak autem, kdy zdarma zaparkujete na odstavné ploše za areálem, tak i MHD, včetně vlaku. Jen pár set metrů odtamtud je vlaková zastávka Praha – Horní Měcholupy, kde staví příměstské vlaky vesměs každou půlhodinu. Jsme v Praze a tak autobus je samozřejmostí. Zastávky jsou přímo na ulici, kde je vstup do parku. Vy, co dorazíte autem, jako my, nenechte se napálit parkovištěm hned u vchodu, které je určené primárně pro přilehlé zahradnictví a je placené. Sledujte šipky, které vás dovedou až na tu správnou odstavnou plochu vzadu (směrem ke kolejím). A kdyby vám náhodou docházely pohonné hmoty, je tu jedna z nejlevnějších benzínek ve městě (ONO), tak neváhejte natankovat.

Kolik stojí vstup do Krtkova světa

Základní vstupné vychází na 247 Kč za dítě. Dospělí to mají o 50 Kč levnější. A o všední dny je to ještě o 100 Kč levnější. Pan majitel ulítává na sedmičce a tak se nedivte nezaokrouhleným cenám, vždy končící sedmičkou. Pro ty co si neodpustí pouťové kolotoče a cirkusové vystoupení, je v nabídce rozšířené vstupné které zahrnuje i tyto atrakce. Jinak lze zaplatit i přímo na místě za jednotlivé jízdy, ale počítejte s cenami 50 – 100 Kč za atrakci, což není málo. Více najdete v ceníku. Jiné další finanční nástrahy už vevnitř nehrozí.

Co si tam dáte k jídlu

Najíst se lze v areálu minimálně na dvou místech – v hlavní budově, kde je klasická jídelna s výběrem několika jídel, typu svíčková, špagety, rizoto a i salát a pak dále ve stánku u šlapacích buggyn, kde nabízejí spíše grilované dobroty. Myslím, že jediné neautomatové kafe si dáte jen v kavárničce nahoře u vnitřní herny. Zmrzlinu točenou mají přímo u vchodu a pak kopečkovou v hlavní restauraci a nanuky ve zmíněném stánku u buggyn. Byly jsme s dcerou vždy o všední den a tak jsme s hledáním volného stolu nikdy neměly problém. V té centrální části je jich opravdu dostatek.

Jaká je tam zábava

Pár takových to parků už máme za sebou a tak věřím, že dokáži zhodnotit, kdo si Krtkův svět užije nejvíce. Ze svého pohledu doporučuji pro děti od 5ti let a to hlavně kvůli výšce. Moje tříletá dcera nepatří k těm, co by se báli vylézt na vyšší prolézačku a sjet toboganem, ale zde jsme narazily na několik, které nás limitovaly právě kvůli zmíněné výšce. Prostě ne všude dosáhla, nebo byla schopná vylézt bez pomoci parťáka. Například ty lanové mosty, mají ty horní lana k držení tak vysoko, že jsou pro tyhle prťata neschůdná. Ale nemusíte se bát, že by zde nebylo vůbec nic pro ty menší děti. Pro kategorii cca do 2 let je zde dráha pro odrážedla, balonkový „bazének“, skluzavky, chaloupková vesnička, krmení zvířátek, skákací bubliny, nebo vodní svět. Jde o 3 velké nafukovací brouzdaliště, kde krom klasického blbnutí, můžete zkusit vodní zorbing, nebo se projet na mini lodičce (za poplatek). Nám tam trošku chyběly alespoň ty malé skluzavky. Kromě nich se můžete osvěžit i pod mlžidly a sprchami v části s pár potůčky u hlavní restaurace. Tedy v létě určitě plavky sebou. V zadní části areálu bývaly i vodní skluzavky, ale aktuálně jsou zrušeny. Pro ty odrostlejší ratolesti jsou zde šlapací buggyny, několik prolézacích sestav a již zmíněné pouťové atrakce, jako autodrom, řetízkáč apod. Za zmínku stojí krásná vnitřní herna s kavárnou a motýlým domem. Tedy i když se rozprší, nemusíte hned spěchat domů.

Jak se líbilo nám

I když máme Krtkův svět co by kamenem dohodil, zatím jsme navštívili jen dvakrát a to z již vyřčených důvodů, že pro menší děti mi to zas taková pecka nepřijde. Ale velká přidaná hodnota je zde stín. Díky vzrostlým stromům, se tu krásně schováte v parných dnech a ještě aktivně zabavíte. A i s kočárkem v pohodě všude projedete. Takové ty praktické vychytávky jako dětský záchod, přebalovací pult, dětské jídelní židličky apod. zde samozřejmě máte k dispozici. To, že je park v Praze přináší v létě riziko v častých návštěvách příměstských táborů. Ano i my měly smůlu a hned u vchodu narazily na pořádnou skupinu asi 100 děti. Dcera si tak musela na prolézačkách občas vybojovat své místo, ale i tak byla spokojená. Z pohledu ceny řadím mezi ty výhodnější, když se mi podaří dorazit dopoledne a vyhnout se obloukem kolotočům. Suma sumárum dávám 4 z 5.

Sdílet s dalšími rodiči
Facebook
Email