Kam s dětmi na výlet za dýněmi?

Kam s dětmi na výlet za dýněmi

Tak jo, podzim je tady, a když už máte všechny listy nafocené, začíná ta nejlepší sezóna – dýňová! Dýně jsou všude. Pokud přemýšlíte, kam s dětmi vyrazit za pořádnou dýňovou zábavou, jste na správné adrese. Prohledala jsem pro vás ta nejlepší místa, kde nejenže nasbíráte dýně všech tvarů a velikostí, ale taky děti zabavíte natolik, že vám možná i chvilku dopřejí klid na kávu (nebo dvě). Ale pozor, dýňová sezóna je krátká a víkendů už moc nezbývá, tak na co čekat?

Vybraná místa pro výlety za dýněmi

Zaměřila jsem se na místa, kde dýně nejsou jen na koukání, ale hlavně na pořádnou zábavu pro děti. Prolézačky, skákací hrady, dílničky – prostě všechno, co je třeba k tomu, aby se unavily, a vy si mezitím mohli dát kafe (a ideálně i dýňový koláč). Tady jsou tipy, kam vyrazit, než nám podzimní sezóna uteče!

Dýňový svět – Nová Ves u Leštiny

Pokud hledáte místo, kde se děti nejen zabaví dýněmi, ale i zvířátky, Dýňový svět na Statku u Pipků je to pravé. Vaše malé farmáře čeká přírodní hřiště s obřím slámohradem, kde se mohou do sytosti vyřádit. K tomu si můžou zblízka prohlédnout kozičky, telátko nebo si pohladit prasátko. A pokud mají rádi traktory, můžete je nechat vylézt na opravdový kombajn! Dýně tady najdete ve všech tvarech a velikostech, takže výlet bude nejen zábavný, ale i stylový – domů si totiž odvezete tu nejkrásnější dýni na podzimní výzdobu.

Farma Vraňany

Tohle místo je must-go pro každého, kdo chce spojit dýně, skvělé jídlo a zábavu pro děti. Na místě je totiž obrovské dětské hřiště s prolézacím hradem, trampolínou a skákacími hrady. K tomu všemu si můžete nakoupit čerstvé ovoce, zeleninu, a samozřejmě – dýně! A pokud máte rádi fotky, připravte se na nekonečné focení, protože tady je zátiší na každém rohu. Perfektní místo pro ty, co milují babičkovské galerie plné fotek dětí v dýňových kulisách.

Dýňová farma Bykoš – Berounsko

Je libo víkendovou aktivitu mimo ruch velkých měst? Bykoš je skvělou volbou. Mají tu spoustu druhů dýní a různé zátiší pro focení. I když jejich web není vždycky úplně aktuální, na Facebooku najdete vše potřebné. Takže než vyrazíte, určitě mrkněte, zda mají letos i kukuřičné bludiště, které je mezi dětmi velmi oblíbené.

Botanická zahrada Praha – Výstava dýní

Rádi byste strávili podzimní den v klidné přírodě, ale nechcete se vzdát dýní? Výstava v Botanické zahradě v Praze je přesně pro vás. Letos je výstava inspirovaná mexickým svátkem Dia de los Muertos, takže si kromě dýní užijete i krásnou výzdobu plnou barev. Pro děti jsou připraveny různé workshopy, kde si můžou tvořit a vy zatím můžete obdivovat zahradu při komentované prohlídce nebo si dát kafíčko.

Tak co, který výlet si vyberete jako první? Nezapomeňte, že dýňová sezóna netrvá věčně a zbývá už jen pár víkendů, kdy si můžete dýňové radovánky užít naplno!

Sdílet s dalšími rodiči
Facebook
Email