Recenze Zoopark Zelčín

Milují vaše děti krmení zvířátek? Tak tady se budou cítit jako v ráji. Velký prostor s nápaditými druhy zvířat. A jaká nevšední zábava nás zde překvapila?

Jak se dostanete do parku Zelčín

Pro nás pražáky je tento park v dobré dojezdové vzdálenosti – do půl hodiny autem po teplické dálnici D8. Zaparkujete přímo u areálu, buď podél hlavní silnice, nebo při silnější návštěvnosti je k dispozici travnatá plocha na pravo od vchodu. Ale pozor není to jediná varianta, jak by se na první pohled mohlo zdát. V letní sezóně je Mělník s Prahou propojen lodní výletní linkou. Pokud si tuto trasu chcete užít netradičním způsobem a nevadí, že na řece strávíte několik hodin, je to zajímavý námět na kombinovaný výlet.

Kolik stojí vstupné

Tento zoopark není nějakou předimenzovanou ZOO a tak ani vstupné není závratné. Základní vstupné pro dospělého je 90 Kč a pro děti od 2 let 70Kč. My v létě po naší první návštěvě dostali dětskou vstupenku na další návštěvu zdarma. Na pokladně se vás zeptají na krmení a projížďku na koních. Obojí si rovnou zakupte, ať se nemusíte vracet, nebo lovit drobné ve výbězích.

Co si tam dám k jídlu

Přímo v areálu, kde jsou ohrady se zvířaty je jen malý stánek u vchodu, kde je to tak na kafe a sušenku. Nebo úplně v zadní části, je občerstvení, kde nabízejí pizzu, palačinky, či něco menšího na chuť. Je u něj kryté sezení, takže v horkých dnech, je kam se schovat. Oběd si dejte buď před nebo po návštěvě parku samotného. Protože restaurace, v tomto případě nazývaný hostinec U Bedřicha, s vnitřním i venkovním posezením, najdete přes silnici v areálu se zázemím. Mají zde klasické „hotovky“, orientované na děti – tedy obvykle kuře na paprice, špagety nebo řízek. Plus nabídka z grilu. Jedli jsme tam už dvakrát. Žádně gastro porno neočekávejte, ale hlady určitě odjíždět nebudete a ani zde finančně nevykrvácíte.

Jaká je tam zábava

Zoopark Zelčín je o tom být v bezprostřední blízkosti s kozami, ovcemi, lamami, různými druhy slepic a kachen a dalších zvířat, a mít šanci je pohladit a šoupnout jim pamlsek. Výběh je opravdu veliký, takže pocit přeplněných ohrad dětmi, zde nehrozí. Dětem se zde moc líbí projížďka na fjordských koních. Jen pozor je poměrně krátká – jen jedno kolečko. Takže pokud vytušíte, že to vašim dětem nebude stačit, kupte jim více jízd. Cena je 30Kč a o víkendech se jezdí vždy v celou hodinu. Nastupuje se z vyvýšené rampy, která je komfortní pro nasednutí/vysazení i těch nejmenších dětí. S přehledem zvládnou i dvouleťáci.

Když zrovna není nálada na zvířátka, u vchodu jsou nafukovací skákací bubliny, stíněné sítěmi proti slunci, kmenová konstrukce na prolézání. Plus u koní, ještě houpačka a dřevěná mašinka. Vzadu u pizzerie, jsou ještě vyvýšené dřevěné domečky s žebříky, které na mě působily buď nedodělaně, nebo na opak před opravou. Protože v každém byl vždy velký otvor, ne nijak extra chráněn, jako by tam chyběla skluzavka. Větší děti si v nich polezou, poschovávají atd., ale úplné mrně bych se tam bála pustit samotné. Vaše unavené nohy jistě ocení bosonohou stezku, která je také za pizzerií. Ti co se chtějí i něco dozvědět o chovu místních zvířat, dostat se do výběhu s klokany, mají možnost komentované prohlídky, za cenu 50Kč. Perličkou, co jen tak někde nezažijete, je vypravit se na procházku například s kozou nebo miniprasátkem a vyvenčit je na vodítku po areálu. Tento nevšední zážitek pro městské děti vyjde na 250Kč.

Jak se líbilo nám

Já jsem původem z Mělníka, takže pro nás je to příležitost na výlet po cestě za babičkou a dědou. Naše dcera byla nejvíce nadšená z projížďky na koních. Když jsme tam zavítali po druhé už od vchodu se těšila, že bude opět jezdit. Areál sám o sobě je udržovaný a čistý, až na zmíněné domečky, které by za mě chtěly dotáhnout a vyplnit připravená pískoviště pískem. Na půl denní výlet je to moc sympatické místo, kde jsem žádné davy lidí nezažila. Občas se zde konají akce typu koncert, nebo se v létě můžete schladit ve Vltavě při sjíždění řeky na půjčeném raftu. Zkušenost nemám. Ale ja bych se sem v parném počasí nevypravovala. Míst pod stínem, nebo se stříškami je zde minimum. Kdo chce strávit den na vzduchu a mít zabavené děti minimálně krmením divé zvěře je to dobrý tip.

Sdílet s dalšími rodiči
Facebook
Email